Musikprofilen

Kontakt: Björn Lindgren, 0372-78 40 48, björn.lindgren@skola.ljungby.se
Martina Jonasson, 0372-78 40 48, martina.jonasson@skola.ljungby.se

Vill du utvecklas på ditt instrument och spela tillsammans med andra samtidigt som du läser valfritt gymnasieprogram? Då är musikprofilen perfekt för dig!

Kombinera gymnasiestudier med musik

Musikprofilen kan du kombinera med samtliga program på Sunnerbogymnasiet. Du utvecklar din konstnärliga och musikaliska talang. Du får skapa, vara kreativ, arrangera konserter där du uppträder inför publik.

Så är profilen upplagd

Musikprofilen genomsyrar dina tre år på gymnasiet och hjälper dig att utvecklas inom många musikaliska områden genom kurserna:

Årskurs 1 & 2

Instrument eller sång 1 (100p)

Få kostnadsfri enskild undervisning i ditt huvudinstrument på skoltid. Du väljer själv vilket som är ditt huvudinstrument.

Ensemble 1 (100p)

Spela och/eller sjung tillsammans med andra i band och kör. Planera och genomför konserter. Här får du chans att i grupp utveckla ditt valda instrument/sång samtidigt som du även får lära dig spela andra instrument/sång.

Årskurs 3

Ensemble 2 (100p)

En fortsättningskurs på Ensemble 1 men på en högre nivå med större krav på kvalité och musikalisk skicklighet.

Så här arbetar vi

Engagemang, vilja, arbetsglädje och personlig utveckling kännetecknar arbetet på musikprofilen. Här är alltid något på gång: konserter med publik både från skolan och utifrån och en hel del annat. Det gör att du hela tiden får pröva dina praktiska kunskaper i en autentisk miljö. Jul-, vår- och skolavslutningskonserter och är exempel på populära och välbesökta evenemang.

Varför välja musikprofilen?

• Få en professionell och genrebred utbildning
  • Fördjupa din förmåga att samarbeta och analysera
  • Spela instrument tillsammans med andra
  • Utvecklas musikaliskt både i grupp och individuellt
  • Utveckla ditt musikintresse
  • Utvecklas socialt
  • Göra något du tycker är kul av gymnasietiden
  • Musik bryter av från de vanliga skolämnena
  • Träna scenvana genom möjligheten att framträda på konserter vid många olika tillfällen
  • Uppskattas av allmänheten
  • Fina och välutrustade ensemble- och körsalar

Viktigt att veta

Utbildningar som erbjuder ett högskolepaket måste välja mellan musikprofilen och högskolepaketet, detta gäller främst yrkesprogrammen. Vill du gå ett yrkesprogram och samtidigt läsa in en behörighet till högskolan kan du inte välja Musikprofilen. Utbildningar som inte alls kan välja Musikprofilen är IMY, IMV, IMS och IMA.