Musikprofilen

Kontakt: Filip Karlsson, 0372-78 40 48, filip.karlsson1@skola.ljungby.se
Björn Lindgren, 0372-78 40 48, bjorn.lindgren@skola.ljungby.se

Vill du utvecklas på ditt instrument och spela tillsammans med andra samtidigt som du läser valfritt gymnasieprogram? Då är musikprofilen perfekt för dig!

Kombinera gymnasiestudier med musik

Musikprofilen kan du kombinera med samtliga program på Sunnerbogymnasiet. Du utvecklar din konstnärliga och musikaliska talang. Du får skapa, vara kreativ, arrangera konserter där du uppträder inför publik.

Så är profilen upplagd

Musikprofilen genomsyrar dina tre år på gymnasiet och hjälper dig att utvecklas inom många musikaliska områden genom kurserna:

Instrument eller sång 1 (100p)

Få kostnadsfri enskild undervisning i ditt huvudinstrument på skoltid.

Ensemble 1 (100p)

Spela och/eller sjung tillsammans med andra i band och kör. Planera och genomför konserter. Med ett extra fokus på musikteori.

Ensemble 2 (100p)

Spela och/eller sjung tillsammans med andra i band och kör. Planera och genomför konserter. Med extra fokus på musikaliskt uttryck och improvisation.

Så här arbetar vi

Engagemang, vilja, arbetsglädje och personlig utveckling kännetecknar arbetet på musikprofilen. Här är alltid något på gång: konserter med publik både från skolan och utifrån och en hel del annat. Det gör att du hela tiden varvar dina musikteoretiska kunskaper med praktiskt utövande. Jul- och vårkonserter är exempel på populära och välbesökta evenemang.

Varför välja musikprofilen?

• Få en professionell och genrebred utbildning
  • Spela ditt huvudinstrument och testa andra instrument tillsammans med andra
  • Utvecklas musikaliskt både i grupp och individuellt
  • Utvecklas socialt
  • Du får tillgång till ensemblesal under rast och håltimme
  • Många elever upplever att musik bryter av från de andra skolämnena på ett positivt sätt
  • Träna scenvana genom möjligheten att framträda på konserter vid många olika tillfällen
  • Musik bryter av från de vanliga skolämnena
  • Fina och välutrustade ensemble- och körsalar
  • Mycket engagerade lärare som brinner för musik

Viktigt:

Musikprofilen är ett utökat Individuellt val. Det innebär att du i tvåan och trean inte kan välja något annat än musikprofilen som individuellt val och samtidigt fortsätta ha kvar musikprofilen. Du som ska läsa ett icke-högskoleförberedande program och vill ha högskolepaketet kan tyvärr inte läsa musikprofilen då högskolepaketet är ett individuellt val. Är du osäker? Tveka inte att höra av dig till oss på musikprofilen eller någon av skolans SYV.