Musikprofilen

Kontakt: Filip Karlsson, 0372-78 40 48, filip.karlsson1@skola.ljungby.se
Martina Jonasson, 0372-78 40 48, martina.jonasson@skola.ljungby.se

Vill du utvecklas på ditt instrument och spela tillsammans med andra samtidigt som du läser valfritt gymnasieprogram? Då är musikprofilen perfekt för dig!

Kombinera gymnasiestudier med musik

Musikprofilen kan du kombinera med samtliga program på Sunnerbogymnasiet. Du utvecklar din konstnärliga och musikaliska talang. Du får skapa, vara kreativ, arrangera konserter där du uppträder inför publik.

Så är profilen upplagd

Musikprofilen genomsyrar dina tre år på gymnasiet och hjälper dig att utvecklas inom många musikaliska områden genom kurserna:

Instrument eller sång 1 (100p)

Få kostnadsfri enskild undervisning i ditt huvudinstrument på skoltid.

Ensemble 1 (100p)

Spela och/eller sjung tillsammans med andra i band och kör. Planera och genomför konserter.

Gehörs- och musiklära 1 (100p)

Lär dig grundläggande musikteori och utveckla ditt gehör.

Så här arbetar vi

Engagemang, vilja, arbetsglädje och personlig utveckling kännetecknar arbetet på musikprofilen. Här är alltid något på gång: konserter med publik både från skolan och utifrån och en hel del annat. Det gör att du hela tiden varvar dina musikteoretiska kunskaper med praktiskt utövande. Jul- och vårkonserter är exempel på populära och välbesökta evenemang.

Varför välja musikprofilen?

• Få en professionell och genrebred utbildning.
  • Fördjupa dina kunskaper inom musikteori.
  • Spela instrument tillsammans med andra
  • Utvecklas musikaliskt både i grupp och individuellt
  • Utveckla sitt musikintresse
  • Utvecklas socialt
  • Göra något man tycker är kul av gymnasietiden
  • Musik bryter av från de vanliga skolämnena
  • Träna scenvana genom möjligheten att framträda på konserter vid många olika tillfällen.
  • Uppskattas av allmänheten
  • Fina och välutrustade ensemble- och körsalar