Idrottsutbildning

Kontakt: Jimmie Nilsson, 0372-78 40 00, jimmie.nilsson@skola.ljungby.se

Kombinera gymnasiestudier med elitsatning

Den nationella idrottsutbildningen är ett utmärkt alternativ för dig som är eller vill bli elitidrottare. Det finns ingen gymnasieskola som enbart erbjuder en idrottsutbildning. Istället söker du till en ”vanlig” gymnasieskola. Där väljer du sedan ett av de nationella programmen som erbjuds tillsammans med idrottsutbildningen. Då läser du på ett nationellt program men väljer kurser som tillåter dig att utöva din idrott.

NIU kan kombineras med följande program inför 2018-2019

Ansökan

Antagningen till NIU sker genom två ansökningsprocesser; dels en idrottslig, dels en skolmässig.

• Senast den 1 december 2017 gör du en ansökan om plats på nationellt godkänd idrottsutbildning.
    Ishockey ansökan
  • Senast den 15 februari 2018 gör du en ansökan, via gymnasiewebben, till ett gymnasieprogram som kan kombineras med NIU.

Först när du är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammet är du slutligt antagen för att börja på NIU.

Ishockey – NIU

Här ges du möjlighet att kombinera gymnasiestudier med en elitsatsning på ishockey. Genom målmedveten träning på NIU ishockey kan du utveckla din talang och bli en bättre ishockeyspelare. Du får en mångsidig grundutbildning med en stor dos styrketräning under ledning av professionella tränare.

Träningspassen ligger på lektionstid. När utbildningen är klar har du tränarutbildning steg 1.

Du kommer att ha 400 poäng av dina gymnasiepoäng förlagda till ishockey (200 poäng programfördjupning, 200 poäng individuellt val). Utbildningen är för dig på elitnivå och är öppen för alla att söka.

I samarbete med IF Troja Ljungby.